Bekijk video

In search of Green Partners

Fairtrade

MPS - Florimark Trade

MPS - Florimark Good Trade Practice

Historie

1990 - De oprichting

Green Partners is opgericht op 1 januari 1990.

Aan de grondslag hiervan lag het bloemenbedrijf van Cees de Klerk Wolters, wat bestond uit onder meer ambachtelijke markten in Vlaardingen en bloemenwinkels in Delft. Vanuit visie en toekomstperspectief verlegden we al snel de aandacht richting de volumes van de export. Kleine boeketjes, plantenbakjes en bloemstukjes werden ontworpen die we via de veiling verhandelden. Kwaliteit stond ook toen al voorop en positieve naamsbekendheid wisten we in sneltreinvaart te creëren. Allemaal nog vanuit thuishaven Delft.

 

1993 – De weg naar de veiling

Het was Sionsplant die voor ons huisvesting faciliteerde voor onze productie van bloemarrangementen ten behoeve van Marks & Spencer. Een hele mooie en uitdagende opdracht, die al snel succesvol werd. Ambitie lonkte naar meer. De productie werd uitgebreid naar boeketten. Allemaal nog handmatig geproduceerd destijds.

 

1996 – Continu verhuizen

In de periode van 1996 – 2000 waren we door snelle en aanhoudende groei genoodzaakt in de oude veiling diverse keren grotere locaties op te zoeken. We waren ondertussen een gerenommeerd productie- en exportbedrijf met een hele goede naam. Kwaliteit, flexibiliteit en efficiëntie waren toen al unieke verkoop producten die ons positief vormden en de basis hebben gelegd voor verdere groei, zowel in volume en naamsbekendheid als in professionaliteit.

 

2000 – Aansluiting bij de Dutch Flower Group (DFG)

We werden benadert door de DFG, ontstaan uit een eerdere fusie tussen de ''OZ Group'' en de ''Van Duyn Groep''. Aansluiting heeft beide partijen sterker gemaakt en ons tevens voldoende mogelijkheden verschaft om via bundeling van krachten, schaalvoordelen en kennisdeling verder te groeien en de volgende stap te maken in het realiseren van onze missie: de grootste en meest betrouwbare en professionele partner worden voor ontwikkeling, productie en export van Private Label boeketten naar winkelketens in Europa.

 

2001 – Verhuizing naar de Jupiter te Honselersdijk

Een bijkomend voordeel van aansluiting bij de DFG was het mogelijk maken van de ontwikkeling en de bouw van een gezamenlijk nieuw efficiënt bedrijfspand op het Trade Park Westland. Voorzien van alle benodigde ruimten en facilitaire voorzieningen om verdere groei optimaal te kunnen realiseren. Een enorme stap naar verdere professionalisatie en nieuwe mijlpalen.

 

2003 – Samenwerking met Intergreen

Er ontstaat binnen de DFG een nauwe samenwerking tussen Intergreen en Green Partners. Op diversen manieren wordt samengewerkt om continue te streven naar de meest efficiënte werkwijzen. De toenmalige “Europa Unit” van Intergreen, gefocust op het continent, werd door ons overgenomen en met succes verder uitgebouwd.

Overigens werd in 2003 ook DFG Kenia opgericht. We zijn zo nog beter in staat gekomen om met geselecteerde lokale partnerkwekers de beste producten tegen de beste prijzen voor onze klanten te verzorgen. Direct vanuit de bron.

 

2007 – Deelneming in Qualiflor

In 1988 is het bedrijf opgericht, destijds nog onder de naam “Distrifleurs”. In 1994 is deze naam getransformeerd in “Qualiflor”, een onderneming met een Franse verkoopvestiging in Lille en een Nederlandse vestiging in Honselersdijk geënt op en ter verbetering van de sourcing. We hebben als Green Partners in 2007 een 50% deelname genomen in Qualiflor, waardoor via een gespecialiseerde onderneming voor de Franse retail ons in dit land verder en beter konden ontwikkelen en positioneren. De samenwerking werd al snel succesvol.

 

2012 – Overname van Triangle Flowers

Ook in Zwitserland lag er nog een uitdaging. Een land waar vanwege afwijkende wet- en regelgeving en ingewikkelde stromen specialisme en separate focus absoluut primair is. Door de overname van Triangle Flowers hebben we deze kennis en expertise in huis kunnen halen. Sindsdien is ook Zwitserland een belangrijk en succesvol afzetgebied van ons.

 

2012 – 1e Buitenlandse productielocatie

Het realiseren van een efficiëntere werkwijze in de keten en het doel om dichter bij de klant te gaan opereren hebben ertoe geleid dat we in Engeland een eigen productielocatie zijn opgestart, voor de verwerking van boeketten voor de UK markt. Een volgende stap in verdere internationalisering! We zijn zo nog beter in staat om in te spelen op alle facetten van de veranderende vraag.

 

2013 – 100 miljoen omzet!

Ook in 2013: Een absolute mijlpaal. Niet alleen vanwege het mooie ronde getal, maar vooral omdat het tegenwoordig primair is om vanuit voldoende volume en schaalgrootte competitief te blijven. Via een sterke, robuuste en stabiele organisatie is het belangrijk de volgende stappen te zetten en een nieuwe stip aan de horizon te bepalen.

 

2014 – 4 GP’s

De veranderingen in de sector gaan razendsnel. Green Partners is gelukkig het bedrijf dat zich heel snel weet aan te passen op marktontwikkelingen en de collectieve behoefte aan meer samenwerking in de waardeketen. Daar waar we vroeger vooral klokgericht opereerden zijn we al geruime tijd bezig meer en meer de samenwerking op te zoeken met (strategische) partners. Samen! is het sleutelwoord. Om onze huidige visie en denkwijze ook beter naar “buiten” te benadrukken hebben we de G en de P van Green Partners ook op 4 andere en toepasselijke manieren verwoord, absolute kernwaarden waar we tegenwoordig voor staan: