Bekijk video

In search of Green Partners

Fairtrade

MPS - Florimark Trade

MPS - Florimark Good Trade Practice

Testimonial

Susanne: ''De functie Junior Accountmanager is heel divers en geen dag is hetzelfde''Naam: Susanne Beck
Functie: Junior Accountmanager
In dienst sinds: 18 september 2017

Hoe ben je bij Green Partners terecht gekomen?
Na een lange afstandsrelatie hebben mijn vriend en ik in juni 2017 besloten in Nederland samen te gaan wonen. Met behulp van mijn zwager (ook werkzaam binnen DFG) ben ik in contact gekomen met Green Partners en na een aantal gesprekken kreeg ik een baan als administratief medewerker binnen het plantenteam aangeboden. Inmiddels ben ik doorgegroeid tot junior accountmanager en bedien samen met mijn collega’s verschillende Europese retail-accounts.

Hoe ziet je werkdag er uit?
Mijn dag begint vaak met verwerken van nieuw binnengekomen e-mails. Offertes moeten worden verstuurd, aanvragen moeten worden beantwoord en aanlevertermijnen moeten worden afgestemd. Daarnaast ben ik ook verantwoordelijk voor het laten maken van klant specifieke etiketten, het maken en aanleveren van reclamefoto’s en het terughalen van lege karren.

Wat maakt je functie leuk?
De functie Junior Accountmanager is heel divers en geen dag is hetzelfde. De ene dag werk ik voornamelijk vanuit kantoor, de andere dag ben ik op pad om aankomende acties bij kwekers te controleren. Naast deze afwisseling vind ik het ook leuk om bij het bedenken van nieuwe acties of pot-plant combinaties creatief bezig te zijn.

Margarida: ''Het is mooi om te zien dat het bedrijf zo'n groei heeft doorgemaakt''Naam: Margarida Nunes Alves
Functie: Coördinator Planning
In dienst sinds: 3 april 1995

Hoe ben je bij Green Partners terecht gekomen?
Ik ben via het uitzendbureau bij Green Partners gaan werken als productiemedewerker. Er waren toen nog geen banden, maar we werkten aan tafels. Wij maakten boeketten. Na een paar jaar werkzaam te zijn als productiemedewerker, ben ik bij de logistieke afdeling terecht gekomen. Momenteel werk ik op de afdeling Supply Chain Management.

Hoe ziet je werkdag er uit?
Wij verzorgen de gehele orderverwerking van alle klanten. Zodra een klant de order stuurt gaan wij aan de slag. De aantallen die een klant bestelt (soms zelfs voor levering op dezelfde dag) moeten verwerkt worden. Dit verwerken wij in ons ERP-systeem. Hier komen nog diverse andere werkzaamheden bij kijken, zoals doorgeven aan de drukkerij welke etiketten gemaakt moeten worden. Werkbonnen uitdraaien voor de productie, zodat ze weten welke bloemen naar welke banden moeten. En ten slotte verzorgen wij papieren voor transport en maken wij facturen welke door de administratie naar de klant verstuurd worden.

Hoe kijk je terug op de tijd die je al bij Green Partners werkt?
Ik ben bij Green Partners begonnen toen het bedrijf nog in de kinderschoenen stond. Er werkten toen zo’n 5 werknemers. Ik heb het bedrijf zien groeien en er zijn vele collega’s bijgekomen. Het is mooi om te zien dat het bedrijf zo’n groei heeft doorgemaakt en dat ik hier na al die jaren nog steeds met plezier werk.

Toon: "Voor mij is groei van het bedrijf en een steeds hogere klanttevredenheid heel erg belangrijk"Naam: Toon Fokkens
Functie: Accountmanager
In dienst sinds: 30 oktober 2017

Ik ben in 2017 via een intermediar bij Green Partners terecht gekomen. Mijn dag begint meestal in de auto met een telefoontje vanuit de klant. De dagen en weken zijn erg divers omdat de producten waarin wij handelen vers moeten zijn, onze klanten uit verschillende landen komen en ook verschillende wensen hebben. De dagen verschillen dan ook van dagen met veel intern overleg tot dagen waarin er bijna ieder uur contact is met onze klant, ook zijn er zoals voor bijna iedere accountmanager periodes waar administratie & controle een groot deel van de dag in beslag neemt.

Voor mij is groei van het bedrijf en een steeds hogere klanttevredenheid heel erg belangrijk. Daarmee groeien de verantwoordelijkheden van de mensen binnen Green Partners. Ik zou het mooi vinden als ik mijn steentje kan bijdragen aan de groei van en samenwerking binnen het bedrijf

Wouter: "Mijn functie is leuk, omdat er eigenlijk altijd wel een uitdaging te vinden is"Naam: Wouter van Leeuwen
Functie: Teamleider Verlading Raw Materials (UK-Polen)
In dienst sinds: 1 april 2011

Hoe ben je bij Green Partners terecht gekomen?
In februari 2011 begon ik aan mijn eerste stageperiode van het MBO, deze voerde ik uit bij Green Partners, in April 2011 ben ik tevens komen werken bij Green Partners.
Het begon hierbij uitsluitend met de zaterdagen en vakanties, na mijn opleiding en 2 succesvolle stages ben ik full time gaan werken bij Green Partners.

Wat maakt je functie leuk?
Mijn functie is leuk(er), omdat er eigenlijk altijd wel een uitdaging te vinden is. Er zijn zoveel aspecten waarmee ik rekening moet en/of kan houden, en waarop ik kan inspelen. Het leukste vind ik echter de contacten en communicatie, ik spreek dagelijks een scala aan mensen omtrent verschillende scenario’s van mijn afdeling.

Hoe ziet een werkdag er uit?
Een doorsnee werkdag bij ons kan een afwisseling tussen rustig en ff doorbeuken zijn. Echter organiseren wij het vaak zo dat de gehele dag gewoon met een relaxte en simpele werkwijze kan worden volbracht. Uiteraard zijn er soms momenten van hectiek/stress/drukte, maar in mijn opinie maakt dit het juist een tikkie leuker, is juist een uitdaging!

Josefina: "In de jaren dat ik hier werk heb ik veel geleerd over de bloemen, ook is mijn Nederlands en Engels verbeterd"Josefina dos Santos Martins-Vicente
Naam: Josefina dos Santos Martins-Vicente
Functie: Bandleider
In dienst sinds: 1 juli 2018

Toen ik in 2007 plannen maakte om in Nederland te komen wonen, wist ik al dat ik bij Green Partners zou willen werken. Ik kende Green Partners namelijk al sinds 1998, door familie en vrienden die bij Green Partners werkten. Ik vind het leuk om bij Green Partners te werken. In de jaren dat ik hier werk heb ik veel geleerd over de bloemen, ook is mijn Nederlands en Engels verbeterd door het communiceren met collega's.

Ik begin een kwartier eerder dan de band waar ik bandleider van ben zodat ik alles kan voorbereiden. In de uren erna worden de boeketten gemaakt en dan controleer ik of de samenstellingen kloppen en of het boeket er goed uitziet. Als alle boeketten klaar zijn wordt alles opgeruimd en zorg ik ervoor dat er niks mist.

Minimaal een keer per maand hebben wij altijd een etentje met de collega’s die het dichtst bij mij staan. Zo zorgen wij ervoor dat we geen contact verliezen en dat het niet altijd om het werk gaat maar ook om vriendschap.

Luis: "Met veel enthousiasme werk ik als teamleider en ben ik blij dat ik een goed team mag aansturen"Naam: Luis Martins Franco
Functie: Teamleider Kwaliteit
In dienst sinds: 1 mei 2017

Ik ben in 2010 begonnen bij Green Partners op de afdeling Productie. Ik heb daar 2 jaar met veel plezier gewerkt. Daarna ben ik bij de afdeling Verdeling en Centrale Inpak gaan werken. Dit deed ik halve dagen bij de ene afdeling en halve dagen bij de andere. Het waren erg drukke dagen, daarom ben ik gestopt bij de Centrale Inpak.

Na 6 jaar was ik klaar voor een nieuwe uitdaging en kwam er een functie vrij bij de afdeling Kwaliteit en Controle. Dit leek mij interessant en heb ik deze mogelijkheid met beide handen aangegrepen. Na één jaar kreeg ik de kans om teamleider te worden. Met veel enthousiasme werk ik als teamleider en ben ik blij dat ik een goed team mag aansturen.

Ik sta altijd open voor nieuwe ontwikkelingen en uitdagingen. Daarnaast ben ik bereid om mij verder te ontwikkelen bij Green Partners. Door het volgen van cursussen en opleidingen.

The sky is the limit!

Luis Franco